Slide Title 1

Alpha LiPid SD 2 Formula - 1.

Slide Title 2

Alpha LiPid SD 2 Formula - 2

Slide Title 3

Alpha LiPid SD 2 Formula - 3.

Alpha Lipid lifeline



Selain dari Alpha Lipid Sd2, Alpha Lipid lifeline juga merupakan diantara produk terbaik yang banyak di gunakan oleh pengguna di malaysia.
Kandungan yang anda perolehi dari AlphaLipid Life Line
Kandungan Vitamins
Vitamin A
Untuk kesihatan mata.
Vitamin B12
Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.
Vitamin B6
Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.
Vitamin B1
Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
Vitamin B2
Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
Vitamin B3
Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
Vitamin C
Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.
Vitamin D
Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.
Vitamin E
Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut.

Kandungan Minerals
Folic Acid
Pembentukan darah (merah) baru.
Magnesium
Membantu fungsi saraf dan merehatkan otot, termasuk mengatur degupan jantung agar tetap normal. Dapat kurangkan tekanan.
Iron
Berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Kekurangan iron akan menyebabkan badan kita mudah mendapat jangkitan.
Sodium
Membantu menormalkan tekanan darah dan fungsi normal otot dan urat saraf.
Kalsium
Kurangkan osteoporosis (Tulang kurang padat) yang bermula pada umur 35 tahun. Termasuk perempuan yang putus haid “monopous” akan mengalami osteoporosis. Dapat kurangkan tekanan.
Potassium
Berfungsi bersama sodium, meningkatkan pertumbuhan sel dan otot.
Kandungan Total Immunoglobulin
IgA
Juga dikenali sebagai mukos antibodi, mencegah serangan kuman bakteria daripada melekat pada dinding organ. Juga membantu menghasilkan protein yang mencukupi untuk badan manusia.
IgM
Antibodi ini dihasilkan oleh sel-B & dijumpai pada tulang, usus makan, paru-paru & kelenjar limpa. Ianya dapat mengaktifkan penghasilan sel darah merah, membekalkan oksigen serta mempercepatkan proses meneutralisasi sebarang racun kuman bakteria yang dijumpai dalam badan manusia.
IgE
Fungsi sebagai bahan peroksida, melindungi sel-sel membran, menghalang sebarang tumbesaran sel penyakit, menguatkan tulang, sistem saraf & bahagian otak manusia.
IgG
Merupakan komposisi tertinggi dalam antibodi, mengaktifkan sel darah putih untuk menentang serangan kuman bakteria, terutama E-coli, kuman bakteria yang kerap dijumpai dalam usus pesakit.
IgD
Membekalkan haba, membantu penyerapan kalsium & pengagihan kalsium pada tulang.
IgFI & IgFII
IgF merangsang pertumbuhan kulit baru. Mengekalkan ketegangan kulit dan melawan fungus, bacteria, virus dan pathogen.
Kandungan Tambahan
Complex Lipid (Dipatent – Unik)
Mengikut kajian tanpa Complex Lipid, penyerapan kolostrum yang diambil hanya sebanyak 20% sahaja, manakala 80% lagi akan dikeluarkan. Dengannya 80% akan diserap dan hanya 20% akan dikumuhkan.
Probiotix
Khasiat probiotix adalah seperti yang terdapat di dalam Yakult.
Prebiotix
Pemangkin kepada probiotix.
Sekiranya anda masih ragu…Fakta ini mungkin dapat membantu anda
1.Alpha Lipid LifeLine dihasilkan di New Zealand dan dibungkus terus di New Zealand.
2.Produk Alpha Lipid LifeLine telah mendapat pengikhtirafan dari Kerajaan New Zealand sehingga dikurniakan ‘lambang daun’ (Sebilangan kecil sahaja produk yang mendapat pengikhtirafan ini) dengan bangganya dipaparkan ditin-tin produk Alpha Lipid.
3.Kolostrum yang terdapat didalam Alpha Lipid LifeLine adalah gred 10 (Terbaik didunia).
4.Mengandungi 41% IgG berbanding produk lain yang hanya mengandungi 10% – 12% IgG sahaja.
5.Di Taiwan Alpha Lipid telah menjadi minuman sarapan pagi.
6.Diikhtirafkan HALAL oleh N.Z. Islamic Processed Food Management
7.Rata-rata kesihatan kita semakin hari semakin menurun, ini adalah disebabkan faktor yang tidak dapat kita elakkan seperti faktor meningkat usia dan faktor persekitaran termasuk udara yang kita sedut setiap saat.
8.Begitu juga dengan cara pemakanan kita yang tidak menyihatkan dengan makanan ringan, makanan yang berlebihan lemak dan gula.
Penggunaan alatan elektorik disekeliling kita termasuk Telefon Bimbit, Microwave dan Penghawa Dingin.
9.Kekurangan Vitamin, Mineral dan Antibodi didalam tubuh.
10.Kurang bersenam, sehinggakan ada diantara kita yang langsung tidak pernah bersenam.
11.Tekanan kehidupan dirumah dan ditempat kerja.
Berapakah Harga alpha lipid lifeline ?
Harganya ialah RM180 setin bagi bukan ahli dan RM150 Setin bagi ahli , ia juga terdapat dalam bentuk kapsul
Untuk maklumat lanjut dan membuat pembelian, anda boleh hubungi saya di 0162229415
produk alpha lipid lifeline ini amat sesuai bagi :-

  • Kanser
  • Keletihan
  • Kencing Manis
  • Leukimia
  • Darah Tinggi
  • Masalah Paru-Paru
  • Tekanan/Stress
  • Masalah Usus
  • Migrain
  • Resdung
  • Stroke/Lumpuh
  • Sakit Kulit
  • Ketumbuhan
  • Thyroid
  • Penyakit Jantung
  • Demam Campak
  • Parkinson
  • TB
  • Lemah Tenaga Batin
  • Ulser
  • Sakit Tua
  • Osteoporosis
  • Asma
  • Arthritis
  • Allergy
  • Buasir
  • Bisul
  • Masalah Buah Pinggang
  • Ezema
  • Denggi
  • Gout
  • Fybroid
  • Hepatitis B/C
  • Gastrik
  • Jangkitan Kuman
  • Jerawat
  • Prostate
  • Kayap
  • Migrin
  • Insomnia
  • Masalah Tulang
  • Batu Karang
  • Wanita Lepas Bersalin
  • Wanita Mengandung
  • Masalah Haid/Kesuburan
  • Kurang Oksigen Dlm Darah
  • Anti Penuaan (Awet Muda)
  • Tingkatkan Daya Ingatan/IQ
  • Ahli Sukan
  • Ahli Bina Badan

PERKARA YG MENGAGALKAN AKTIVITI BERDIET ANDA.




Ada pelbagai sebab yang mendorong seseorang memelihara berat badannya.Golongan remaja melakukannya untuk penampilan diri, manakala golongan dewasa pula untuk kesihatan diri.
Apa pun sebabnya, memiliki berat badan ideal banyak manfaatnya. Berdiet dengan tidak disertakan disipilin dan motivasi yang kuat sering kali menemui kegagalan.Oleh itu, kenalilah perkara-perkara yang menggagalkan aktiviti berdiet anda.
Lapar
Apabila rasa lapar yang mengisyaratkan tubuh memerlukan makanan muncul, biasanya anda akan makan berat dengan beranggapan bahawa tindakan itu tidak melanggar disipilin berdiet. Sebenarnya, perbuatan ini akan mengganggu aktiviti berdiet anda.
Tergoda
Anda selalunya tidak dapat menegah diri daripada menerima pelbagai jenis makan yang biasanya menghidangkan makanan yang lazat.Godaan inilah yang biasanya sukar dielakkan.
Menebus
Istilah ini paling tepat menggambarkan perasaan yang sering muncul setelah anda mengaut hasil yang memuaskan daripada aktiviti berdiet anda. Lantaran itu, anda akan menebus nafsu makan selama ini dengan melahap segala jenis makanan yang ada. Dengan mudahnya berat badan lama kembali semula mungkin lebih teruk berbanding dulu.
Disiplin Waktu
Anda yang tidak berpegang teguh kepada disiplin waktu iaitu hanya makan pada waktu yang sepatutnya sahaja yakni pada waktu pagi, tengah hari dan malam juga akan menggagalkan aktiviti berdiet anda.
Menu Seimbang
Menu seimbang mengelakkan anda daripada tertumpu kepada sejenis zat makanan sahaja seperti karbohidrat, protein dan lemak. Zat-zat ini jika diambil berlebihan akan menggemukkan anda, jadi gagallah aktiviti berdiet anda. Selain itu, pengambilan gizi yang tidak seimbang menyebabkan anda mudah sakit.

Formula '888888' utk diet yang sihat..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Saya terbaca satu artikel menarik dalam ruangan kesihatan pancaindera
mengenai tips diet '88888' :

1. makan hingga 80% kenyang
2. tidur 8 jam
3. berjalan hingga 8000 langkah
4. minum 8 gelas air sehari
5. makan malam sebelum pukul 8 malam

* untuk penguna ALSD2, jgn lupa...  =)
6. Amik 8 skup alsd2 sehari. 

 
Saya sedang Mencari agent diseluruh negeri.
Bimbingan akan diberikan..

pm or sms 017- 3299 808
http://alphalipidsd2formula.blogspot.com/
www.facebook.com/alphalipidsd2formula


Bagaimana nak income rm650 sehari??


Bagaimana nak income rm650 sehari??

Dgn cara menjual pakej 1 bulan iaitu dpt 101pv satu tin,
101pv x 4 = 404pv. So 404pv x 25% = rm 101

kalau 10 customer sehari, rm101 x 10 = rm1010. 
POWER kan???

Itu customer belum buat bisnes, klu dia start buat bisnes n jd Stokis/Supervisor bulan tu ANDA LAYAK 
rm 500 x 10org = rm 5000 ..

Seagalanya bermula dihujung jari anda..!!
saya dulu pun semua benda tak tahu, semua benda tak faham, takde modal.....

Gunakan idea dan kreatif sikit... bukan kena cari orang pun, just kuasa iklan harian sahja...!

Alhamdullilah, hari ini kuasa iklan menjana income tambahan setiap bulan semakin bertambah, sgt bersyukur...amin

Saya sedang Mencari agent diseluruh negeri.
Bimbingan akan diberikan..

pm or sms 017- 3299 808
http://alphalipidsd2formula.blogspot.com/
www.facebook.com/alphalipidsd2formula

Cara Kira BMI (Body Mass Index)



BMI (Body Mass Index) atau Indeks Jisim Tubuh merupakan satu piawai pengukuran bagi menentukan berat badan yang unggul.
Formula BMI = Berat (kg) / [ Tinggi (m) x Tinggi (m) ]


Bagi yang malas kira secara manual, boleh guna kan BMI kalkulator di kolum sebelah kanan anda.
Bila dah tahu kategori mana, pandai-pandailah ambil tindakan susulan, kurang atau tambahkanlah yang sepatutnya. Bacaan BMI seperti berikut :



Perlu diingat
1. Timbanglah berat badan sekurang-kurangnya sekali dalam seminggu.
2. Semak status berat dengan mengira Body Mass Index (BMI)
3. Julat sihat ialah 18.5 hingga 29.9. Pengiraan BMI hanya diterima pakai jika berumur antara 18 hingga 64 tahun. Ini adalah kerana golongan dewasa mempunyai saiz dan komposisi yang lebih stabil.



Peraturan Penting Berdiet ALSDII



Adakah anda bersedia untuk melakukan diet SD2 ?  Berikut adalah peraturan-peraturan penting ketika berdiet SD2 dan ingatlah peraturan-peraturan ini seolah-olah nyawa anda tergantung kepadanya.

1. JANGAN MENINGGALKAN WAKTU MAKAN. (DO NOT SKIP MEALS)
Makan 3 kali sehari dengan saiz sederhana atau 4 atau 5 kali dengan size yang kecil.

2. JANGAN TIDAK MAKAN MELEBIHI 6 JAM PADA WAKTU KITA JAGA.
(DO NOT GO MORE THAN SIX WAKING HOURS WITHOUT EATING)

Anda juga boleh mengambil snek setiap 4 jam atau apabila anda lapar.

3. MAKAN PROTIEN YANG CUKUP. (EAT ENOUGH PROTIEN)
Makan protien dalam bentuk lauk-lauk seperti ikan, daging, telur, ayam, itik, makanan laut  dan seumpamanya dan makanlah sehingga anda kenyang dengan selesa dan bukan terlalu kenyang. Suplemenkan dengan memakan SD2 sebanyak 2 skop setiap kali sebanyak 4 kali sehari.

4. JANGAN MAKAN MELEBIHI 35 GRAMS KARBOHIDRAT SETIAP HARI.
(EAT NO MORE THAN 35 GRAMS A DAY OF NET CARBS)

Pada fasa induksi atau 2 minggu pertama, anda boleh bermula dengan 20 gram net karbohidrat setiap hari. Kemudian pada fasa selanjutnya anda  boleh mengambil sehingga 35 gram net karbohidrat setiap hari. Setiap orang mempunyai Kadar Karbohidrat Yang Kritikal untuk membakar lemak dan pastikan kadar yang sesuai untuk tubuh anda jika pembakaran lemak masih belum lancer. Sebenarnya 35 grams net karbohidrat itu sudah terkandung didalam kabohidrat yang ada didalam sayuran hijau yang kita makan. Kita juga boleh makan produk yang rendah kuantiti karbohidrat atau karbohidrat tersembunyi asalkan tidak melebihi had 35 gram karbohidrat setiap hari.

5. JANGAN MAKAN APA-APA JENIS BUAH-BUAHAN, ROTI, PASTA, BIJIRIN, SAYURAN BERKANJI, KEKACANG ATAU APA-APA MAKANAN YANG DIPERBUAT DARI TEPUNG DAN GULA KETIKA BERDIET.
(EAT ABSOLUTELY NO FRUIT, BREAD, PASTA, GRAINS, STARCHY VEGETABLES, LEGUMES OR ANYTHING MADE WITH FLOUR OR SUGAR DURING THE WEIGHT LOSS PROGRAM)

6. Minum sekurang-kurangnya 2 litre air kosong setiap hari.
(Drink at least 2 litre of water everyday)

7. Hindari minuman berkafein seperti cofee, tea dan minuman ringan dan bergas.
(Avoid caffeine in the form of coffee, tea and soft drinks)
Meminum kafein akan menyebabkan kandungan gula didalam darah yang tidak stabil dan akan membuat anda ketagih gula.

8. Kira setiap paket pemanis tiruan sebagai 1 gram net karbohidrat.
(Count each packet of artificial sweetener as 1 gram of net carbs)
Gunakanlah sucralose (splenda), saccharin (sweet 'n low) atau acesulfame-k (sweet one) sebagai pemanis makanan sekiranya perlu. Stevia adalah lebih organik dan semulajadi.

9. Apabila anda makan diluar, maka berhati-hatilah dengan karbohidrat yang tersembunyi.
(When you eat out, watch for hidden carbs)
Tepung gandum, tepung jagung dan gula adalah intipati didalam kuah (gravies), sos dan dressings.

10. Jangan menyangka semua makanan mempunyai karbohidrat yang rendah.
(Dont assume any food is low in carbohydrate)
Pastikan anda membaca label pemakanan tersebut dan berapa jumlah karbohidrat makanan tersebut. Sila rujuk kuantiti karbohidrat pada setiap pack makanan atau gunakanlah pengira gram karbohidrat (carbohydrate gram counter).

Apabila anda bermula dengan diet SD2, lakukan dengan bersungguh-sungguh pada 2 minggu pertama setiap peraturan-peraturan yang telah dinyatakan untuk berjaya. Lakukanlah dengan sepenuh hati dan jiwa setiap peraturan-peraturan tersebut sebelum anda melakukan versi peraturan anda sendiri.